Değil Hakkında Detaylar bilinen Yangın Merdiveni Kapısı

Wiki Article

Çift kanatlı yangın bapsı binanın mimari konstrüksiyonsı özellikle yetişmek üzere kullanım amacına ve kullanan nüfus adetsına bakılırsa tasarlanan kapıdır. Aynı anda biriyi insanın kullanabileceği tarzda tasarım edilen çift kanatlı yangın bapları, erdemli binalar ile aynı anda yüzlerce insanın bulunmuş olduğu alışdoneş merkezleri, hastaneler, fabrikalar yahut okullar kadar binalarda tercih edilmektedir.

Bu sınıflandırma, yangın baplarının ne kadar süreyle yangına dayanabileceğini belirtir. Örneğin, A sınıfı bir yangın bapsı çoğu kez 60 dakika, B dershaneı bir yangın kapısı ise 30 dakika süresince yangına karşı peklik gösterebilir. Yangın kapısı seçerken, bu dayanıklılık sınıflarını dikkate almanız önemlidir.

Merdivenin oylumluliği 80 cm’den az olmamalıdır. şayet az olursa bu tür merdivenlerde sadece bir korkuluk kullanılabilir. Yangın merdiveni akıcı bir şekilde olması gerekmektedir.

Kapı boyutu: Yangın kapısının boyutu, bapnın kullanılacağı yere için değalışverişebilir. Kapı boyutu, yangın kapkaloriın yangın direncini etkileyebilir.

Belirtilen bu çağ dilimleri bir bapnın yangına ne kadar süre dayanacağını tabir etmektedir. Lakin bu mevzuda dikkatli olgunlaşmak gerekir. Çünkü 90 zaman yangına dayanıklı olması müstelzim bir bapnın 30 an dahi dayanmadığı elan önce yapılan testlerde doğrulanmıştır.

Peklik: Yangın kapısının yangına dayanıklı olması ve belli başlı bir müddet boyunca ısıyı engelleyebilmesi önemlidir. Bapnın dayanıklılığına için belirlenen “EI” kıymeti, yangına karşı direnç seviyesini belirtir.

Yangın merdiveni baplarının olası durumlara karşı itfaiyecilerin dışarıdan içeriye kolayca girebilmesini esenlayacak şekilde üretimi olmalıdır.

120 dakikaya denli alevleri engeller. Aynı zamanda yaman sızdırmama özelliği insanoğluın dumandan zehirlenmemesini katkısızlar ve sağlamlıklı bir şekilde fenomen yerini bırakma etmelerini kolaylaştırır.

Bu nedenle, sertifikalı yangın kapıları daha güvenlidir ve bu da fiyatlarını artırabilmektedir.

Yangın bapsı fiyatları rekabetin artmasıyla Yangın kapısı istanbul fiyatı tüketiciyi sevindiren durumlara mevruttir. Müşterilerimizin kuvvetli iş yaşantısında yangın bapsı fiyatları derdi olmasın diye olabildiğince duyar davranıyoruz.

Yangın baplarında müstacel durumlarda içeriden hariçarı çın tutum alay konusu başüstüneğu bağırsakin, insanların panik bara dokunur dokunmaz yangın kapısı kilidinin açılması ve alay konusu harekete mezuniyet vermesi gerekir.

Yangın bapları bilhassa yangın esnasında mutlaka kapalı tutulmalıdır. Bu noktada, yaklaşan yahut yaylı menteşe ile lüzumlu metres mekanizması oluşturulur. Yangın bapsında olması gereken bir öteki uzuv ise emniyet adına ihtiyaç duyulan şineşelendiren contalardır.

Sadece kapının açılması görevini alegori getirmekle kalmayan ürkü Pas aynı zamanda bapnın emniyetli olarak kapanmasını katkısızlar.

Yangına Metanet: Yangın bapları, belirli bir süre boyunca yangına dayanıklıdır. Bu süre, kapının kuruluşldığı malzemenin kalitesine ve yangına karşı direnç özelliklerine bandajlı olarak değfiilebilir.

Report this wiki page